Hvorfor gå til psykolog?

Det kan være svært for den enkelte at få øje på, hvad der egentlig er galt. Det er her psykologen kan være behjælpelig. Mange har, inden henvendelsen til psykologen, talt med venner og familie om det, der er svært. Problemet er, at de ofte er for tæt på og har svært ved at være objektive. Det er her psykologen kan gøre den forskel vennerne og familien ikke kan.

Som professionelt uddannede psykologer arbejder jeg ud fra videnskabeligt efterprøvede terapiformer. Forskning har vist at de klienter, som har gået til psykolog, gennemsnitligt har det bedre end 80% af de klienter, som ikke har gået til psykolog.

Psykolog er en beskyttet titel, som man kun må bruge, hvis man er uddannet cand. pæd. psych. eller cand. psych.

Hvordan foregår terapien?

Det kræver tillid at overgive sig til et fremmed menneske. Det er derfor vigtigt, at tilliden og trygheden er til stede, når man skal lægge sin sjæl i hænderne på en, man måske kun har hørt om, men ikke kender personligt.

Når en klient første gang kontakter mig, afholdes der en såkaldt afklaringssamtale. Her får man afklaret, hvilke specifikke problemer, der er i problemstillingen.

Min erfaring er, at denne indledende samtale ofte er meget lettende for klienten, fordi den giver et tydeligt billede af, hvad det egentligt drejer sig om. Når den indledende samtale er afsluttet, kan jeg således danne mig et overblik over situationen og finde frem til, hvad klienten præcis har behov for.

For nogle er det ikke decideret terapi, der er brug for, men en coaching eller vejledning. Her hjælper jeg klienten med at få afklaret og fastsat sine mål, og derefter ligger jeg en strategi til at opnå disse. Alt afhængig af den enkeltes problemstilling går klienten ind i et forløb af samtaler, hvorigennem jeg udstyrer personen med forskellige værktøjer til at tackle de foreliggende problemer.

Min fornemmeste opgave er at give klienten redskaber og værktøjer til at tackle sine problemer.

Hvor lang tid varer et terapiforløb?

Behovet for at gå til psykolog kan variere fra menneske til menneske.

Dette betyder, at behovet for terapisessioner er meget varierende.
Nogle mennesker har brug for en enkelt time eller to, hvor andre har behov for mere intensive forløb.

Efter endt forløb er der hos mig ligeledes mulighed for kontakt pr. mail. Således at der løbende kan gives råd og vejledning i forbindelse med mindre problemstillinger, der evt. måtte komme op.

Hvad dit personlige behov er, vil jeg forsøge at afklare i forbindelse med første samtale.

grass

Klik HER
hvis du ønsker at bestille en konsultation

Har du spørgsmål, er du meget velkommen
til at sende mig en mail på:
kontakt@psykolog-metteholm.dk
eller ring på tlf. 32 100 222